Informasjon til lærere og rådgivere

På denne siden finner du som som jobber i videregående skole informasjonen du trenger når du skal informere om og skaffe læreplass til dine elever.

Å få læreplass i en statlig virksomhet kan gi elevene dine uvurderlig kunnskap i både eget fag og i statsforvaltningen.

Alle statlige virksomheter som tilbyr læreplass, skal være medlem av et opplæringskontor. OK stat er et slikt kontor. Vi følger opp medlemsvirksomheter og lærlinger gjennom hele læreløpet, fra rekruttering til de får fagbrev.

Som rådgiver er du en viktig samarbeidspartner

Du, som er lærer eller rådgiver i videregående skole, er en viktig samarbeidspartner for oss. Vi ønsker et godt samarbeid med dere, spesielt i rekrutteringsarbeidet til statlige læreplasser.

Vi besøker gjerne skolen din for å fortelle om våre lærefag og hvordan det er å være lærling i staten. I tillegg gjør vi dette:

  • Formidler og samarbeider om praksisplasser til faget yrkesfaglig fordypning
  • Informerer spesielt om yrkesfaglige utdanningsmuligheter
  • Rekrutterer direkte til ledige læreplasser i statlige virksomheter
  • Har digitalt materiell tilgjengelig til bruk i skolen, i rådgivning og på foreldremøter

Kontakt gjerne oss i OK stat om du har spørsmål, trenger veiledning eller har behov for avklaringer. 

Hvordan søker elevene læreplass?

Alle elever veiledes til å søke i Vigo. Da er de sikret videre formidling i sitt fylke.

OK stat har ikke en konkret søkeportal, slik dere kanskje kjenner til gjennom andre opplæringskontor. De statlige virksomhetene lyser som oftest ut stillingene selv, og ungdommen søker direkte til virksomheten.

Elever kan også levere åpen søknad, CV og karakterutskrift til OK stat på okstat@dfo.no. Vi videreformidler søknadene til aktuelle virksomheter.

Vi har en side over ledige læreplasser. Denne oppdateres og endres etter hvor mange læreplasser som er utlyst til enhver tid. Når det ikke er ledige læreplasser, vil det være lite innhold på denne siden.

Oppdatert: 9. januar 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.