Læretid i Europa

Som lærling kan du søke om å ta deler av læretiden din i Europa. Dette er en spennende mulighet for å bli kjent med arbeidslivet i et annet land, samtidig som du lærer mer om landets språk og kultur.

For å ta deler av læretiden i et annet europeisk land, søker du gjennom utvekslingsprogrammet Erasmus + via fylkeskommunen din. Programmet Læretid i Europa er finansiert gjennom EUs utdanningsprogram Erasmus+. 

Oversiktsbilde av Wien i Østerrike
Foto: Colourbox
En læretid i Europa kan gi mange muligheter for språklig og faglig utvikling.

Vær obs på ulike søknadsfrister

Det er ulike søknadsfrister i de ulike fylkene, men de fleste er i mellom februar til mars, og september til oktober. Kontakt din fylkeskommune for å få mer informasjon.

Utenlandsoppholdet varer som regel i 13 uker. Det finnes også spesielle regler knyttet til lønn og annet når det gjelder utvekslingsopphold gjennom Erasmus +.

Lærlinger i for eksempel Oslo og Akershus søker gjennom Akershus fylkeskommune. De har en god oversikt over hvor og hvordan læretid i Europa foregår, og hvem som kan delta:

Tilhører du et annet fylke? Kontakt OK stat eller fylkeskommunen din for å høre om det er mulig for deg å ta deler av læretiden din i Europa.

Fordeler med utenlandsopphold i læretiden

Flere av OK stats lærlinger har tatt deler av læretiden sin i Europa.

I tillegg til å få et internasjonalt nettverk og høyere kulturell forståelse, oppgir de at de fikk dette ut av oppholdet:

  • Faglig utvikling
  • Sosial utvikling
  • Språklig utvikling
  • Økt selvstendighet
  • Økt kunnskap om det landet de har vært i

Amalies læretid i Spania

Oppdatert: 4. mars 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.