Anja Hammerseng-Edin ga råd til førsteårslærlinger 

Hva kan du som førsteårslærling bidra med på læreplassen?
Anja Hammerseng-Edin, kjent for sin karriere som håndballspiller, foredragsholder og som deltaker i «Mesternes mester» ga førsteårslærlingene gode tips på veien.

Anja Hammerseng-Edin i studio til DFØ
Foto: DFØ
Anja på plass i studio for å inspirere og motivere førsteårslærlingene

31. mai holdt Anja Hammerseng-Edin foredrag for OK stats lærlinger på første året.

Som profesjonell idrettsutøver gjennom mange år, har Anja utviklet en rekke teknikker for å kunne fokusere riktig og nå sine mål. Dette presenterte hun på en energisk måte for lærlingene som deltok på det digitale foredraget. For selv om det er forskjell på arbeidsdagen til en profesjonell håndballspiller og en lærling i staten, så er det å ha fokus, sette seg mål og tørre å rekke opp hånda viktig. Anja presenterte teknikker for hvordan du kan «tenke bra» og oppnå det du ønsker. 

Noen av Anjas tips og råd:

  • Du må tørre å rekke opp hånda, bruk stemmen din. «Det her tror jeg på!». Kanskje er du en motivator for de rundt deg som ikke alltid tør å rekke opp hånda eller si ifra.  
  • Alle virksomhetene trenger deg som er lærling. Du er ny i virksomheten. Ofte er du den yngste på arbeidsplassen og ditt nye blikk på hvordan arbeidsplassen kan utvikle seg er gull verdt.  
  • Hva har du sett som fungerer bra på arbeidsplassen? Hvilke kollegaer utmerker seg eller som løfter andre opp? Observer og ta det med deg som videre læring 
  • Tenker du noen ganger at du ikke er god nok? Snu på det: Tenk heller hvordan du kan bidra for å løfte ditt eget nivå 
Anja med lærlinger i DFØ
Foto: DFØ
DFØs lærlinger Majja Jansson og Amalie Frexias var vertskap for Anja og hjalp til med sendingen

Vi i OK stat gjennomfører samlinger og inviterer til foredrag for lærlinger flere ganger i året, så følg med på e-posten din fremover for å delta. Har du innspill til noen foredragsholdere du har lyst til å høre fra på et slikt webinar? Tips oss gjerne!

Publisert: 14. juni 2022

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.