Rolig på jobb? Fem tips til å lære deg noe nytt 

Sommerferien er en tid for avslapning og solskinn. For deg som lærling kan det også bety en roligere periode på jobb der når du ikke selv har ferie. Bruk muligheten til å ta tak i nye oppgaver og lære nye ferdigheter.

Fotografi av en bærbar pc på et bord som står i en hage utendørs, med en kaffekopp
Foto: DFØ

1. Ta initiativ og spør om nye oppgaver:

Selv om det er litt roligere, er det alltid noe å gjøre. Snakk med din faglig leder eller instruktør om hvilke oppgaver som du kan ta på deg. Dette kan være en fin måte å vise engasjement og lære nye ting på.

2. Benytt deg av e-læringskurs og veiledningsvideoer

Det finnes en rekke e-læringskurs som er nyttig for deg som er lærling. Du kan også bruke Youtube/Vimeo eller andre videodelingssider til å lære noe nytt innenfor programvare. For eksempel innen Office-pakken, Adobe Creative Suite, kunstig intelligens eller innenfor programvare som din virksomhet bruker.

E-læringskurs fra Læringsplattformen og Oslo kommune

4. Digital opprydding, og gjør klart for høsten

Har det blitt litt mange filer på skrivebordet og i nedlastningsmappa? Rydd i mappene dine og lag en god struktur. Er det noe nytt du skal jobbe med til høsten? Prøv å sett deg litt inn i materialet allerede nå. Det kan være nyttig for din egen del, og det avlaster tid senere i høst når kollegaene dine er tilbake fra ferie og skal begynne med prosjekter og oppgaver.

5. Gjør deg klar, og ta ferie

Husk å sette på fraværsassistent på e-posten din når du har ferie. Skriv gjerne når du er tilbake på jobb, så vet de som vil ha tak i deg når de kan forvente et svar fra deg. Og aller viktigst: Husk å ta deg tid til å slappe av og nyte sommeren! Ferie er viktig for å roe ned, og komme tilbake til jobb med ny energi.

Bonustips for deg med litt tid i sommer

  • Les faglitteratur: Det er mange gode fagbøker og artikler tilgjengelig på internett og på biblioteket. Å lese om fagfeltet ditt kan hjelpe deg med å bli en mer kunnskapsrik og dyktig lærling.
  • Start et eget prosjekt: Har du en idé til et prosjekt du alltid har hatt lyst til å jobbe med? Sommeren er en perfekt tid til å sette i gang, og du lærer samtidig noe nytt.

Publisert: 17. juni 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.