Oppstartsamling for nye lærlinger

Tirsdag 19. september 2023 hadde vi en fysisk oppstartsamling for lærlinger i Oslo sentrum. Dagen etter hadde vi en digital samling for lærlinger fra hele landet. Det var godt oppmøte og lærlingene fikk bli kjent med hverandre

Førsteårslærlinger samlet i en sal for å lære mer om LæLæLæ-samarbeid
Foto: DFØ

I løpet av samlingen fikk de nye lærlingene informasjon om hvordan de skal dokumentere arbeidet sitt i læretiden. Dette vil forberede dem på fagprøven, og ikke minst gjøre at de lærer enda mer i løpet av de to årene som lærling.  

Søk råd hos en lærling

Lærlingene fikk også bli kjent med, og jobbe praktisk med, andre lærlinger i staten, gjennom en introduksjon til et gruppesamarbeid lærlingene imellom. Dette kaller vi i OK stat for LæLæLæ eller Lærling lærer lærling. Du kan se mer om Læ-læ-læ:

Å jobbe med og lære av andre lærlinger skal bidra til både sosial trivsel og faglige diskusjoner for deg i løpet av læretiden. Dagen ble avsluttet med en morsom rebus utendørs i Oslo for å bli bedre kjent med andre lærlinger i sitt lærefag, og bli litt ekstra kjent i byen. Vi har mange lærlinger i Oslo/Viken, men også mange spredt over hele landet.

Nyttige lenker for deg i læretida

Publisert: 21. september 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.