Å være på egenhånd som lærling på utveksling

Hei dere, det er meg, Spania-lærlingen. I forrige innlegg sa jeg at jeg måtte lade opp til ny jobb og at jeg var spent på kollegaene og jobben min. Jeg er nå kommet godt inn i jobben, og fått relevante oppgaver. I tillegg liker jeg kollegaene mine!

Les Amalies første blogginnlegg fra Spania:

solnedgang
Foto: Amalie Freixas
Flott solnedgang i Sevilla.

Når du skal ta deler av læretiden i utlandet, er det viktig å være veldig spesifikk med hva slags oppgaver du ønsker deg. På denne måten får du jobbe med noe du kan få et utbytte av når du kommer tilbake til Norge. Hvis du føler at du får litt feil oppgaver med tanke på faget, så er det lurt å si ifra slik at de kan gjøre noe med det. 

Jobbdagene mine er relativt greie, lokalene er kjølige og jeg har tilgang på vannautomat, mikrobølgeovn, en nespressomaskin og et vinkjøleskap der du kanskje får stappet inn en yoghurt eller liten matboks.  

Arbeidstiden min er fra kl. 09.00-15.00, og på fredager fra kl. 09-00-13.00!  

Angående vinskapet: Sjefen min eier fire andre selskaper i tillegg til det jeg jobber i, som blant annet er et selskap som produserer vin! 

Fordelen med vertsfamilie 

Jeg er veldig fornøyd med å bo hos en vertsfamilie, og spesielt vertsfamilien min! Vi bor i et gigantisk hus som blir 100 år gammelt neste år, og vi er cirka 15 personer som bor her: Én familie i hver etasje, og alle sammen er i en og samme slekt!  

Jeg bor på toppen i fjerde etasje, mens en annen lærling fra Norge i barne- og ungdomsmedarbeiderfaget bor i nederste etasje med en kjempekoselig familie med to små barn. Jeg bor hos en familie som har to jenter i 25- årsalderen, og det er veldig koselig. 

fjellsti
Foto: Amalie Freixas
En tur på Caminito del Rey er absolutt å anbefale - og ganske luftig.

Å ha en vertsfamilie er en kjempefordel med tanke på språket. Det er veldig gøy å få leve sammen med ordentlige spanjoler.! Her i huset er det frokost hver for oss og lunsj kl. 15.00. Lunsjen er det største måltidet som vi som regel spiser sammen, men jeg har jobb, og rekker ikke å spise med familien. Så er det middag i ni-titiden på kvelden. Middag spiser jeg enten alene eller med vertsmoren min. En gang i ny og ne spiser vi alle sammen. 

Nylig fikk jeg også noen å dele bad med. En fransk jente flyttet inn i naborommet mitt og skal bo der i én måned. Hun virker kjempekoselig, så det blir gøy! 

Møt andre lærlinger gjennom Erasmus Club 

Erasmus + har noe som heter Erasmus Club. Her arrangerer de alt fra dagsturer, fester, femdagers turer ut av Spania og mye mer. Hittil har jeg blitt med på to turer og en Halloweenfest.  jeg har både vært på surfedag i strandbyen El Palmar og gåtur i Caminito Del Rey.  

Jeg har aldri surfet før, og ingen av de andre norske lærlingene valgte å bli med på turen, så her dro jeg alene og endte opp med mange nye venner! Det var skummelt i starten, men herlighet så utrolig gøy! Gåturen fikk jeg med meg venninnen min på, og der møtte vi også svenske, norske og danske folk og studenter!  

Kvinne på samling
Foto: DFØ
Amalie stortrives på utveksling i Sevilla.

Jeg anbefaler dere som skal til utlandet med Erasmus + å sjekke ut om dere har denne klubben i byen dere skal til, og melde dere inn der for å bli med på turene de arrangerer. Det er en kjempemulighet til å få flere venner internasjonalt.  

Vi har jo også dratt på noen turer på egenhånd. Vi har vært på både helgetur til stranda i Cádiz, besøkt to av jentene fra Norge som bor i egen leilighet i nabobyen Jerez kun en time unna, og nå har vi planlagt turer til Barcelona og Granada. Vi skal selvfølgelig også få jentene fra Jerez til å besøke oss i Sevilla.  

En oppstilling mennesker
Foto: Amalie Freixas
Meld deg gjerne på turer gjennom Erasmus Club og møt lærlinger fra andre land, skriver Amalie.
Oppdatert: 5. desember 2021

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.